Зам.председателят на народното събрание Явор Хайтов бе посрещнат от членове и симпатизанти на „Народен съюз“в община Искър, Плевенска област със слънчоглед, символ на сеитбата. Хайтов посети общината,за да подкрепи кандидат-кмета и листата за общински съветници на коалицията. Сред гостите в общината бяхаХранимир Генчев, организационен секретар на „Народен съюз“ и Дарин Матов, народен представител в 41-то НС, родом от Искър.

По време на срещата Мариана Иванчовска, настоящобщински съветник и кандидат за кмет на коалицията, представи своя екип и програмата, за която ще работи. В програмата на Иванчовска основен акцент е възстановяването на медицинската лаборатория в общината, която отдавна не функционира.

При представяне на предизборната си програма, тя засегна и проблема с безработицата и заяви, че ще работи за осигуряване на нови работни места и за привличане наинвеститори.

Иванчовска не скри притесненията си от ескалиращата агресия сред учениците и посочи, че ако бъде избрана за кмет ще се бори да има училищно настоятелство, както и професионален психолог, който да работи с децата в училище. Кандидатът за кмет на „Народен съюз“ обяви, че ще работи и за възстановяване на културните традиции и обичаи.

В програмата й за заложени още подобряване на инфраструктурата, здравеопазване и сигурността.

Иванчовска се обърна към съгражданите си с призивда бъдат коректив на местната власт и да посещават общинските заседания.

От своя страна Явор Хайтов призова гражданите да подкрепят Мариана Иванчовска и нейният екип и обеща,че след изборите заедно с нея ще поставят въпроса за възстановяване на здравната лаборатория в общината пред областният управител на Плевен и пред Здравното министерство.

Хранимир Генчев призова за истинско обединение, да бъдат загърбени политическите пристрастия и да се работи за хората.

Накрая Дарин Матов заяви, че кампанията, която Иванчовска води е толерантна и застава зад нейната кандидатура, защото тя е смел и справедлив човек. Той заяви, че иска кметът на общината да бъде жена: „Кой по-добре ще ни подреди къщата от една жена“, попита реторично Матов.

Коалиция „Народен съюз“ в община Искър е с номер 7 в интегралната бюлетина.