София се развива в грешна посока. Вместо да се развива на юг, градът трябва да се развива на север, където е слънчево, леснодостъпно и равно за застрояване. Това каза кандидатът за кмет на район Средец с номер 36 и с преверенция 8 в листата за общински съветници на КО Народен съюз Георги Захариев в ефира на БНР.

Развитието на южната част на столицата е довело до не малко екокатастрофи като проблеми с водоснабдяване, лош въздух и т.н., коментира Захариев.

Той подчерта, че на база дългото си пребиваване в чужбина има преки наблюдения, за това как се развиват големите градове.

Според него трафикът на София може да се облекчи много лесно и това ще стане като на всяко по-голямо кръстовище или светофар, където се получават големи колони от коли , се изгради кръгово движение.

Захариев припомни, че през 1999 г. водеща италианска компания издава бяла книга, в която е поместен цялостен план за преустройството и развитието на София. В нея са описани начините за справяне с проблемите и благоустройството на града, като се отсранят светофари и се направят кръгови движения, които да облекчат трафика.

„Страхотни планове от преди почти 20 години, които въобще не се изпълняват творчески“, възмути се кандидатът за районен кмет и общински съветниик.

Относно ремонтите по улиците в столицата той посочи, че „основно на пролет се запълват дупки и преди избори кипи усилена дейност, а преди и след зимата все едно сме в Багдат“.

Захариев коментира и проблема с детските градини в Столична община. Той заяви, че се извършват безумни ремонти на детските заведения, за да се крадат средства и предложи да се направят публично-частни партньорства като в белите страни.

Според него трябва да се стимулират частните детски градини, които така или иначе вече са изградени и да се намалят таксите за крайния потребител.

Младият политик предложи да се облагородят всички стари и западнали детски градини. „Стоитрелството на детски градини не сваля цената на продукта. Точно обратното! Много лесно могат да се точат активи при строителните процеси. Всички уважаеми граждани го знаят това“, подчерта той. И допълни , че „един град освен с всичко на първо място,трябва да се занимава с гражданите си и изключотелно конкретно с децата, подрастващите и майките им“.

„Човек като цяло прекарва много голяма част от живота си в общината. От родилното до заветното място. Това са тротоарите, градинките, парковете и алеите, лампите под които се целуваме за първи път, училищата, в които учим ние, децата ни, локациите за спорт, всичко е общинско. Затова смятам, че местната власт е най-важна“, каза още кандидатът на „Народен съюз“ за районен кмет и общински съветник.

Захариев прикани всички хора да гласуват и да се възпозлват от единственото право, което имат в тази държава.