Коалиция „Народен съюз за Враца”, чийто номер в интегралната бюлетина е 1, напълни с повече от 200 души големия салон на читалището във врачанското село Девенена 8 октомври вечерта. Жителите на селото благодариха на настоящия кмет и кандидат за нов мандат Николай Мицов за работата му през последните 4 години. Той от своя страна призна, че не му е било лесно да смени „отбора”, като приеме подкрепата на „Народен съюз за Враца”:„Защо смених отбора ли? Нали знаете, че добрите играчи ги взимат в най-добрите отбори”, коментира избора си Мицов, който е начело на селото от 2008 г.

Преди него областният лидер на Земеделски народен съюз и трети в листата за съветници на „Народен съюз за Враца” – Пламен Ганецовски, представи предизборната програма и призова хората: „Ние имаме най-добрата листа за съветници, не случайно сме с №1 в интегралната бюлетина. Подкрепете ни на 25 октомври, за да бъдем и номер едно в общинския съвет!”

Независимият кандидат за кмет на община Враца Николай Иванов, който е подкрепен от коалиция „Народен съюз за Враца”, благодари за политическата подкрепа и припомни колко трудно му е било през последните 4 години да работи с мнозинството в общинския съвет, което беше доминирано от ПП ГЕРБ. „Много кандидати ще минат и ще ви обещават чудеса. Аз няма да го направя, защото съм се доказал с това, което направих с моя екип през последните 4 години. Най-тежко ми беше обаче не в общинския съвет, а когато трябваше да решавам проблеми, които не зависят от кмета. Затова ви моля да мислите и за хората, които ще влязат в общинския съвет – листата на „Народен съюз за Враца” е пълна с достойни хора, които искат да работят за община Враца”, допълни Иванов.

Организационният секретар на ЗНС Хранимир Генчев, който пристигна от София специално за срещата в Девене, призова: „Гласувайте за Николай Иванов, защото това е кметът, който промени Враца през последните 4 години! Но погледнете и нашите кандидати, защото колкото повече от тях изпратите в общинския съвет, толкова по-малко ще е възможно на кмета Иванов да му извиват ръцете в общинския съвет!”

Генчев прочете въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, зададен от заместник-председателя на 43-то Народно събрание и депутат от ЗНС във Врачанско Явор Хайтов. Питането касае 2-километров участък от пътя между Криводол и Плевен, който преминава през Девене, но не е ремонтиран от повече от 30 години. Същата отсечка преминава през врачанското село, вследствие на което „трафикът от камиони и тирове руши къщите на хората, вибрациите превръщат хората в жители на японски остров, където земетресенията са ежедневие”. Хайтов пое ангажимент да зададе въпроса от трибуната на Народното събрание преди месец, когато беше на среща с жителите на селото. Боян Димитров, който на срещата с Хайтов, зададе този въпрос, благодари на врачанския депутат и го похвали за работата му.