Заместник-председателят на народното събрание Явор Хайтов подкрепи кандидат-кметовете и листите за общински съветници на коалиция “Народен съюз” в общините Медковец, Брусарци и Димово в област Монтана. Кандидат-кметовете на “Народен съюз” бяха подкрепени и от Цветан Манчев, председател на БДС-Радикали и д-р Иванка Делева председател на сдружение “Бъдеще за Северозападна България”, която е и кандидат-кмет на община Монтана.

Явор Хайтов, заяви, че политиката, която прави коалиция “Народен съюз” е политика на лице в лице с хората, а не се води от жълтите павета или от екраните от медиите. Народният представител припомни, че е родом от Мездра и е запознат с проблемите на Северозапада. “Аз съм депутатът на Северозападна България”, добави още той.

Хайтов пожела успех на кандидат-кметовете на “Народен съюз” и им изрази своята благодарност за смелостта да се борят срещу статуквото.

По време на срещите кандидат-кметовете изтъкнаха като свой приоритет борбата с безработицата и бедността в Северозападна България. Те подчертаха, че ако бъдат избрани ще вложат всички усилия, за да задържат младите хора в населените места, които управляват.

Кирил Стоичков е кандидатът на “Народен съюз” за кмет на община Медковец. В интегралната бюлетина е с номер 2.

В община Брусарци коалицията издига земеделецът Александър Димитров, който също е с бюлетина номер 2.

В Димово за кметския стол ще се бори д-р Валери Велков, който жителите на общината могат да го подкрепят с бюлетина номер 3.