Народният представител от Хасковски регион Борислав Иглев награди участниците в международния турнир по свободна борба, организиран в Симеоновград за празника на града. Турнирът се провежда в памет на шестте Великденски ангела – децата, загинали през 2011г, пометени на тротоара от автомобил, шофиран от пиян водач. В борбите взеха участие и състезатели от Гърция, Турция и Грузия.

Иглев дари лични парични средства в размер на 1000 лв на състезателите по борба Димитър Иванов – медалист от европейски първенства, в размер на 300 лв на Петя Делчева – златна медалистка от държавни първенства и 300 лв за най-добър състезател на турнира в тежка категория. Народният представител ще дарява всеки месец лични средства на заслужил спортист от Хасковска област, медалисти от европейски и световни първенства, равни на сумата, която отделя общината за тези спортисти.

“Винаги съм казвал, че като депутат мой приоритет ще бъде спортът. Александър Калемджиев, водач в листата за общински съветници от местна коалиция “Народен съюз, ВМРО – БНД, БДЦ”, поема също ангажимент, ако стане общински съветник, първата му инициатива в съвета да бъде издействането на премии за 10 заслужили спортисти от Хасковска община”, заяви Иглев.

Източник: Pik.bg