В присъствието на официални гости и народни представители Коалиция “Народен съюз” откри предизборната си кампания в Перник.

Пред събралото се множество кандидатът за кмет и водач на листата Димитър Колев представи целите и приоритети си. Той заяви, че най- важното в програмата му е да работи единствено и само за интересите на гражданите в Перник и да им осигури достоен живот. Заложени в програмата му са още привличането на повече инвестиции, развитието на спорта и културата в общината.

Колев обеща, че ако бъде избран за кмет ще стартира проекта за смяна на цялата водопроводна и канализационна мрежа на града и ще спаси предприятието Тролейбусен транспорт като закупи рециклирани мотриси в добро състояние, тъй като сегашните са опасни за пътуване. Той се ангажира да довърши велоалеята в Перник и обеща в срок от една година след избирането му за градоначалник да осигури модерен таблет за всеки ученик от 8-12 клас в общинските училища.

“За нас властта не е самоцел. Кметът на един град винаги живее с проблемите на хората и е защитник на техните интереси. Кметът винаги трябва да се допитва до хората и да взема тяхното мнение при решаване на проблемите. Нашата коалиция реши в тази кампания да подходи нестандартно и рисковано. Освен програма за мандата имаме и конкретен управленски план – с цели и задачи и срокове за изпълнение. Политическият ми опит ми даде увереност, че ще мога бързо да решавам всички наболели проблеми на Перник”, каза Димитър Колев.

Той припомни, че докато е бил областен управител на Перник е била подменена цялата топлофикационна система на града. Направени са всички отчуждения и са обещетени всички жители за строителството на автомагистрала Люлин. Колев е направил и първата копка на депото за битови отпадъци, което скоро ще бъде открито.

На събитието бе представена и известната лекоатлетка Милка Михайлова, която ще се бори за доверието на жителите на най-големия пернишки квартал – квартал Изток.

Официалните гости, които удостоиха град Перник с присъствието си бяха Явор Хайтов – зам.председател на Народното събрание, народните представители Румен Йончев и Юлиян Ангелов, депутатът и зам. областният управител на София Георги Ковачки и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

“Идвам да подкрепя една прекрасна личност и един прекрасен кандидат за кмет, един истински патриот, родолюбец. Човек, който винаги говори за Перник като за свой дом, свое гнездо и своя кауза. От сърце му желая една истинска победа и дано много бюлетини има с номер 16. Защото много е важно в деня на изборите всеки да загърби своите лични ангажименти и да отиде да гласува. И хикса трябва да е в квадратчето на номер 16”, приветства зам.председателят на Народното събрание Явор Хайтов.

За финал фолклорна формация “Кракра” разведри обстановката в залата.